ប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរមិនថានៅតាមទីក្រុងឬជនបទនេោះទេតែងតែទទួលទានបាយសគ្រប់ពេលមិនថាពេលព្រឹកថ្ងៃត្រង់ឬល្ងាយនោះឡើយ។ មូលហេតុមួយដែលការទទូលទានបាយសច្រើនពេកមិន
ល្អចំពោះសុខភាពគឺដោយសាតែបាយសមានផ្ទុកសារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើនលើសលប់ដែលវាមិនល្អ
សម្រាប់រាងកាយរបស់យើង។ បើរាងកាយរបស់យើងទទូលសារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើនលើសលប់ពេកនោះវានឹងធ្វើឲ្យយើងឡើងទម្ងន់និងផ្តល់ផលអាក្រក់ជាច្រើនដល់រាងកាយ។ មូលហេតុមួយទៀតដែលថាការទទូលទានបាយសច្រើនពេកមិនល្អចំពោះសុខភាពយើងពីព្រោះ
សារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើននៅក្នុងបាយសនឹងធ្វើឲ្យសសៃឈាមរបស់យើងកាន់តែរួមតួចឬយូរៗទៅវាអាច បណ្តាលឲ្យស្ទះសរសៃឈាមយើងស្ទះតែម្តងនិងបង្ករបញ្ហាកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរចំពោះរាងកាយ
។ការសិក្សាមួយដែលបានធ្វើឡើងដោយ ទស្សនាវដ្តី វេជ្ជសាស្ត្រអង់គ្លេស បានរកឃើញថា មនុស្សដែលទទួលទានបានសច្រើនពេកនោះវាងាយនឹងបង្ក ហានិភ័យឲ្យមានការវិវត្ត ជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទ២។ ប្រសិនបើអ្នកបាន ធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យ ថាអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែមរួចហើយ នោះដើម្បីសុវត្ថិភាពរបស់អ្នក អ្នកគួរទទូលបានសក្នុង កម្រិតមធ្យមបានហើយ។ មិនត្រូវបរិភោគបរិមាណកាបូអ៊ីដ្រាតឲ្យលើសពី៤៥ទៅ៦០ក្រមនោះឡើយ៕
ល្អចំពោះសុខភាពគឺដោយសាតែបាយសមានផ្ទុកសារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើនលើសលប់ដែលវាមិនល្អ
សម្រាប់រាងកាយរបស់យើង។ បើរាងកាយរបស់យើងទទូលសារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតច្រើនលើសលប់ពេកនោះវានឹងធ្វើឲ្យយើងឡើងទម្ងន់និងផ្តល់ផលអាក្រក់ជាច្រើនដល់រាងកាយ។ មូលហេតុមួយទៀតដែលថាការទទូលទានបាយសច្រើនពេកមិនល្អចំពោះសុខភាពយើងពីព្រោះ
សារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើននៅក្នុងបាយសនឹងធ្វើឲ្យសសៃឈាមរបស់យើងកាន់តែរួមតួចឬយូរៗទៅវាអាច បណ្តាលឲ្យស្ទះសរសៃឈាមយើងស្ទះតែម្តងនិងបង្ករបញ្ហាកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរចំពោះរាងកាយ
។ការសិក្សាមួយដែលបានធ្វើឡើងដោយ
បរិភោគបាយសច្រើនមិនល្អចំពោះសុខភាព
4/
5
Oleh
Unknown