Saturday, June 3, 2017

បរិភោគបាយសច្រើនមិនល្អចំពោះសុខភាព

ប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរមិនថានៅតាមទីក្រុងឬជនបទនេោះទេតែងតែទទួលទានបាយសគ្រប់ពេលមិនថា​ពេលព្រឹកថ្ងៃត្រង់ឬល្ងាយនោះឡើយ។ មូលហេតុមួយដែលការទទូលទានបាយសច្រើនពេកមិន
ល្អចំពោះសុខភាពគឺដោយសាតែបាយសមានផ្ទុកសារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើនលើសលប់ដែលវាមិនល្អ
សម្រាប់រាងកាយរបស់យើង។ បើរាងកាយរបស់​យើងទទូលសារធាតុ​កាបូអ៊ីដ្រាតច្រើនលើស​លប់ពេកនោះវានឹងធ្វើឲ្យយើង​ឡើងទម្ងន់និងផ្តល់ផល​អាក្រក់ជាច្រើន​ដល់រាងកាយ។ មូលហេតុមួយទៀតដែលថាការទទូលទានបាយសច្រើនពេកមិនល្អចំពោះសុខភាពយើងពីព្រោះ
សារធាតុកាបូអ៊ីដ្រាតដ៏ច្រើននៅក្នុងបាយសនឹងធ្វើឲ្យសសៃឈាមរបស់យើងកាន់តែរួមតួចឬយូរៗទៅវា​អាច បណ្តាលឲ្យស្ទះ​សរសៃឈាមយើងស្ទះតែម្តងនិងបង្ករបញ្ហាកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរចំពោះរាងកាយ
ការសិក្សាមួយដែលបានធ្វើឡើងដោយទស្សនាវដ្តីវេជ្ជសាស្ត្រអង់គ្លេសបានរកឃើញថាមនុស្​សដែលទទួលទានបានសច្រើនពេកនោះវាងាយនឹងបង្កហានិភ័យឲ្យមានការវិវត្តជំងឺទឹក​នោម​ផ្អែមប្រភេទ២ប្រសិនបើអ្នកបានធ្វើរោគវិនិច្ឆ័យថាអ្នកមាន​ជំងឺទឹកនោមផ្អែម​រួចហើយ នោះដើម្បី​សុវត្ថិភាព​របស់អ្នក អ្នកគួរទទូលបានសក្នុងកម្រិតមធ្យមបានហើយ។ មិនត្រូវបរិភោគបរិមាណកាបូអ៊ីដ្រាតឲ្យលើសពី៤៥ទៅ៦០ក្រមនោះឡើយ៕ 








Related Posts

បរិភោគបាយសច្រើនមិនល្អចំពោះសុខភាព
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.