Friday, May 26, 2017

របៀបអាំងពោតឲ្យឆ្ងាញ់


របៀបធ្វើ 
- ត្រូវជ្រើសរើសពោតដែលមានផ្លែខ្ចីល្មម កុំខ្ចីពេក កុំឲ្យចាស់ពេក
- ដំបូងត្រូវយកពោតមកបកសំបកចាស់ៗចោលទុកសំបកខាងក្នុងប្រហែលពីរទៅបីស្រទាប់។
- ដុតធ្យូងឲ្យក្តៅល្មមរួចយកពោតទៅអាំង បន្ថយភ្លើងដើម្បីកុំឲ្យភ្លើងក្តៅពេក
- ពេលពោតឆ្អិនល្មមហើយត្រូវបកសំបកចេញឲ្យអស់រួច​ហើយ​យកពោត​ទៅ​ជ្រលក់​នឹង​ទឹកជ្រលក់ដែលយើងបានផ្សំគ្រឿងទុកជាស្រេច។
- ជ្រលក់ពោតក្នុងទឹកជ្រលក់ឲ្យបានពី៤ទៅ៥ដងដើម្បីឲ្យចូលជាតិនឹងបន្តអាំងក្នុងភ្លើងក្តៅតិចៗ។
របៀបធ្វើទឹកជ្រលក់សម្រាប់អាំពោត 
-ដាំទឹកប្រមាណកន្លះលីត្រឬតាមចំនួនពោតដែលយើងអាំង។
- ទុកទឹកឲ្យត្រជាក់ល្មមរួចដាក់អំបិលស្ករសនិងប៊ីចេងតាមចំណូលចិត្ត។
ប៉ុន្តែកុំភ្លេច​បន្ថែមខ្ទិះដូងនិង​ស្លឹកខ្ទឹមទៅក្នុងទឹកជ្រលក់​នោះដើម្បីឲ្យពោត​មានរស់​ជាតិកាន់តែឆ្ងាញ់៕



Related Posts

របៀបអាំងពោតឲ្យឆ្ងាញ់
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.