Tuesday, May 30, 2017

របៀបស្លរម្ជួរព្រលឹត

សម្លរម្ជួរព្រលឹតជាមុខម្ហូបមួយប្រភេទដែលប្រជាជនខ្មែរនិយមទទូលទានជាទូទៅស្ទើគ្រប់ក្រុមគ្រួសារ។
ថ្ងៃនេះ«ធ្វើលេង»សូមលើកយកពីរបៀធ្វើមុខម្ហូបនេះជួយដល់បងប្អូនដែលមិនទាន់ចេះធ្វើ។
គ្រឿងផ្សំ 
  • ព្រលឹតចំនួនកន្លះគីឡូ។
  • ត្រី តាមចំណូលចិត្ត(ត្រីរស់ ត្រីពោរ៍ កូនត្រីល្អិតៗឬងត្រីអ្វីដែលអ្នកចូលចិត្ត) ។
  • រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមសរ ម្ទេស ប្រហុក អំបិល ប៊ីចេង និងស្ករសរ។                                             របៀបធ្វើ 
  • ដាក់ទឹកល្មមប្រហែលមួយលីត្រ ឬមួយលីត្រកន្លះ ។
  • ពេលទឹកពុះដាក់គ្រឿងផ្សំចូលដូចជា រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស នឹងខ្ទឹមស។
  • ពេលទឹកពុះបាប្រហែល៥នាទីជ្រុំប្រហុក បង់អំបិល ប៊ីចេងស្ករតាមចំណូលចិត្ត។
  • រួូចដាក់ត្រីចូល ដាក់អំពិលទុំ ឲ្យឆ្អិលល្អទើបដាក់បន្លែចូលរួចទុកឲ្យពុុះប្រហែល៣នាទីទៀត ។
  • ពេលដាក់ចុះពីចង្ក្រានបង់ម្អមជាការស្រេច៕                                                                                           

Related Posts

របៀបស្លរម្ជួរព្រលឹត
4/ 5
Oleh

Subscribe via email

Like the post above? Please subscribe to the latest posts directly via email.