សម្លរម្ជួរព្រលឹតជាមុខម្ហូបមួយប្រភេទដែលប្រជាជនខ្មែរនិយមទទូលទានជាទូទៅស្ទើគ្រប់ក្រុមគ្រួសារ។
ថ្ងៃនេះ«ធ្វើលេង»សូមលើកយកពីរបៀធ្វើមុខម្ហូបនេះជួយដល់បងប្អូនដែលមិនទាន់ចេះធ្វើ។
គ្រឿងផ្សំ
ថ្ងៃនេះ«ធ្វើលេង»សូមលើកយកពីរបៀធ្វើមុខម្ហូបនេះជួយដល់បងប្អូនដែលមិនទាន់ចេះធ្វើ។
គ្រឿងផ្សំ
- ព្រលឹតចំនួនកន្លះគីឡូ។
- ត្រី តាមចំណូលចិត្ត(ត្រីរស់ ត្រីពោរ៍ កូនត្រីល្អិតៗឬងត្រីអ្វីដែលអ្នកចូលចិត្ត) ។
- រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ខ្ទឹមសរ ម្ទេស ប្រហុក អំបិល ប៊ីចេង និងស្ករសរ។ របៀបធ្វើ
- ដាក់ទឹកល្មមប្រហែលមួយលីត្រ ឬមួយលីត្រកន្លះ ។
- ពេលទឹកពុះដាក់គ្រឿងផ្សំចូលដូចជា រំដេង គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេស នឹងខ្ទឹមស។
- ពេលទឹកពុះបាប្រហែល៥នាទីជ្រុំប្រហុក បង់អំបិល ប៊ីចេងស្ករតាមចំណូលចិត្ត។
- រួូចដាក់ត្រីចូល ដាក់អំពិលទុំ ឲ្យឆ្អិលល្អទើបដាក់បន្លែចូលរួចទុកឲ្យពុុះប្រហែល៣នាទីទៀត ។
- ពេលដាក់ចុះពីចង្ក្រានបង់ម្អមជាការស្រេច៕
របៀបស្លរម្ជួរព្រលឹត
4/
5
Oleh
Unknown